CrossFit

Rörlighet – Kondition – Uthållighet – Styrka

Snabbhet – Explosivitet – Smidighet

Koordination – Precision – Balans

Vad är CrossFit?

CrossFit som träningsform utgår från kroppens naturliga rörelser, som t.ex. sitta, stå, springa, lyfta, kasta, klättra, hoppa, pressa och släpa. Grundtanken med träningsformen är: ”Konstant varierade funktionella rörelser utförda med hög intensitet”. Träningen utförs till stor del med egna kroppen som motstånd, men också med redskap som t.ex. skivstång, hantlar, kettlebells, räcke, klätterrep, hopprep, romerska ringar, medicinbollar och slädar.

Vi utövar funktionella rörelser och tränar på de huvudsakliga lyften; marklyft, frivändning, knäböj, pressar, stöt och ryck. Vi lär oss gymnastikens grunder; pull-ups, dips, repklättring, armhävningar, sit-ups och handstående. Vi tränar även vår kondition genom att cykla, springa, simma och ro. Träningspassen är korta, intensiva och alltid varierande. Hos oss kommer du alltid lära dig något nytt!

CrossFit tränar vi gärna i grupp. Att genomgå fysiska och psykiska prövningar tillsammans med andra ger en speciell gemenskap och sammanhållning. Vi benämner ofta CrossFit-gym eller ”boxar” som de kallas, som “fritidsgård för vuxna”, för att det med tiden en plats där du känner tillhörighet och vänskap. Det blir en plats där likasinnade kan samlas och umgås oavsett bakgrund, och därför anser vi att CrossFit är lika mycket en community - som träningsform.

/Solid Crew

Se en förklarande video här!

Courtesy of CrossFit Inc.

© Copyright CF Solid Nyköping